donderdag 27 december 2012

Directeur milieu-agentschap treedt af

Lisa Jackson.
Afbeelding van Wikimedia Commons.

Lisa P. Jackson, de directeur van het Environmental Protection Agency (EPA), treedt aan het begin van 2013 af. Dat liet het Amerikaanse milieu-agentschap vandaag weten.

Jackson werd door president Obama genomineerd om het EPA te leiden. Ze legde de eed op 23 januari 2009 af. Het EPA wordt door conservatieven vooral gezien als een links bastion dat te veel regels oplegt. Jackson heeft de laatste vier jaar dan ook wat relletjes met Republikeinse politici meegemaakt. Obama prees haar beslissingen als directeur vandaag nog, onder andere in de strijd tegen CO2-uitstoot. Controversiëler is dat ze zich niet verzet tegen 'hydraulic fracturing' of 'fracking', een methode waarbij stoffen onder hoge druk in de grond worden geblazen om olie of gas los te krijgen. De techniek is bijzonder omstreden omdat de chemicaliën die gebruikt worden en het vrijgekomen gas het grondwater kunnen vervuilen.

Lisa Jackson wil meer tijd besteden met haar gezin en op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en kansen. "Ik ben erop gerust dat het schip in de goeie richting vaart," zei ze. (meer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten